conda env create failing on build, but working locally

Cedd burge's Avatar

Cedd burge

12 Feb, 2020 10:57 AM

Hi there

I recently made a minor change to this (private) build and introduced new version of python and a new python dependency.
https://ci.appveyor.com/project/RESSoftwareTeam/tec-pcb/

I can create this environment locally without problems, even after deleting all existing environments, packages and suchlike.

The versions of conda used are the same in both cases, and the version of python (which I don't think is relevant), is a single patch version different.

Any advice about how I can fix / debug this would be appreciated.

Thanks

Cedd

  1. Support Staff 1 Posted by Feodor Fitsner on 12 Feb, 2020 03:18 PM

    Feodor Fitsner's Avatar

    Hi Cedd,

    Are you getting that error on conda update -q conda command, right? Are you getting this error on all AppVeyor images? Quick googling shows others have similar problems with either updating conda or installing certain packages: https://github.com/conda/conda/issues/9367

  2. 2 Posted by Cedd burge on 12 Feb, 2020 04:03 PM

    Cedd burge's Avatar

    Hi Feodor

    I am getting it on `conda env create -f environment.yml` actually, and I have changed environment.yml, so in that sense it does make sense.

    However it works perfectly locally, so I don't know how to debug it.

    The `conda update -q conda` bit is just something I found from some googling, and makes sure that the conda version is the same on the build as I have locally.

    I was using the default build image, but have moved to the Visual Studio 2019 one, which hasn't helped.

    Cheers

    Cedd

  3. Support Staff 3 Posted by Feodor Fitsner on 12 Feb, 2020 06:15 PM

    Feodor Fitsner's Avatar

    Can you share that environment.yml please? I'm going to do a repro and try locally as well.

  4. 4 Posted by cedd on 13 Feb, 2020 09:19 AM

    cedd's Avatar

    Thanks feodor, that would be great, I've attached it.

  5. 5 Posted by cedd on 13 Feb, 2020 06:14 PM

    cedd's Avatar

    The problem seems to be with python 3.7, downgrading to 3.6 works ok

  6. Support Staff 6 Posted by Feodor Fitsner on 13 Feb, 2020 06:30 PM

    Feodor Fitsner's Avatar

    Thanks for the update! Is it something we should fix on our side or it's Conda's issue?

  7. 7 Posted by cedd on 14 Feb, 2020 02:16 PM

    cedd's Avatar

    Well, it didn't work on AppVeyor, and it did work locally for 2 different people. And I tried some things to try and make it as comparable as possible.

    So it is worth looking in to, but it depends on your priorities. Knowing how to debug situations like this would definitely be useful.

    Cheers, Cedd

Reply to this discussion

Internal reply

Formatting help / Preview (switch to plain text) No formatting (switch to Markdown)

Attaching KB article:

»

Attached Files

You can attach files up to 10MB

If you don't have an account yet, we need to confirm you're human and not a machine trying to post spam.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac

Recent Discussions

07 Jul, 2020 06:21 PM
07 Jul, 2020 03:15 PM
05 Jul, 2020 02:33 AM
03 Jul, 2020 07:29 PM
03 Jul, 2020 03:53 AM

 

02 Jul, 2020 09:09 PM
02 Jul, 2020 03:24 PM
01 Jul, 2020 01:12 PM
30 Jun, 2020 04:26 PM
25 Jun, 2020 05:54 PM
24 Jun, 2020 08:11 AM