Can't RDP to build agent

rami.abughazaleh's Avatar

rami.abughazaleh

25 Jan, 2017 01:25 AM

Hi.

I have enabled RDP during the Init script, and it worked without issue a couple of times.

However, one of the builds today had an RDP server connection address that would not let me connect:

https://ci.appveyor.com/project/icnocop/cuite/build/2.0.343

Remote Desktop connection details:
  Server: 74.205.54.20:34230
  Username: appveyor

When I tried to connect to that address, I got the following error message:
[Window Title]
Remote Desktop Connection

[Content]
Remote Desktop can’t connect to the remote computer for one of these reasons:

1) Remote access to the server is not enabled
2) The remote computer is turned off
3) The remote computer is not available on the network

Make sure the remote computer is turned on and connected to the network, and that remote access is enabled.

[OK] [Help]

This connection had a different port number than previous connections, so maybe it has to do with a firewall issue on the build agent?

Thank you.

  1. 1 Posted by rami.abughazale... on 25 Jan, 2017 11:18 PM

    rami.abughazaleh's Avatar

    Also encountered this issue with 74.205.54.20:34219 in another build
    https://ci.appveyor.com/project/icnocop/cuite/build/2.0.357

  2. Support Staff 2 Posted by Ilya Finkelshte... on 25 Jan, 2017 11:19 PM

    Ilya Finkelshteyn's Avatar

    Sorry for delay with answer, looking into it.

  3. Support Staff 3 Posted by Feodor Fitsner on 26 Jan, 2017 11:47 PM

    Feodor Fitsner's Avatar

    Hi Rami,

    We double checked our datacenter firewall settings and port mapping. Also we connected with RDP using the same ports. Everything looks OK.

    I wonder if you use blocking RDP. Because if not build might be already finished when you tried to connect. When build finished VM is being decommissioned so this RDP issue is expected.

    In case you are actually using blocking RDP, this might by some intermittent networking issue. Did you try to reconnect?

    Feodor,
    AppVeyor.

  4. 4 Posted by rami.abughazale... on 27 Jan, 2017 08:21 PM

    rami.abughazaleh's Avatar

    Hi Feodor,

    Yes, I am setting "$blockRdp = $true;" so the build is waiting for the 'Delete me to continue build.txt' file on Desktop to get deleted before continuing.

    Yes, I have tried to reconnect but still experience the same issue.

    I've also experienced this issue with this RDP connection:
    Server: 74.205.54.20:34201

    So far, it seems there's a pattern in that the issue only occurs with ports greater than 34200.
    For example, an RDP connection using port 34151 succeeds.

    I can connect to other servers on those ports from my location without issue.

    Testing with telnet on an inaccessible port:
    >telnet 74.205.54.20 34201
    Connecting To 74.205.54.20...Could not open connection to the host, on port 34201: Connect failed

    Testing with telnet to 74.205.54.20 on port 33975 connected without issue.

    Thank you.

  5. Support Staff 5 Posted by Ilya Finkelshte... on 27 Jan, 2017 08:48 PM

    Ilya Finkelshteyn's Avatar

    Hmm...

    Can you please prepare you machine by installing WinPcap and TraceTCP and next time you hit this:

    • do not stop build for VM to stay on until build times out.

    • send mail with high importance to [email blocked]. If this happens during work day in PST time zone, we should be able to investigate while VM is in this state.

    • try to trace against problem port to see if some router in between rejects this traffic.

    Thanks!
    Ilya.

  6. 6 Posted by dmex on 28 Jan, 2017 03:10 PM

    dmex's Avatar

    Hello,

    I'm having the exact same issue with our appveyor builds, the RDP connection is refused when I try connect to the buildbot.

    Also, the email in your post has been blocked and I can't provide information?

  7. Support Staff 7 Posted by Ilya Finkelshte... on 30 Jan, 2017 07:33 PM

    Ilya Finkelshteyn's Avatar

    We need a live repro as we cannot reproduce it ourselves.

    @dmex [email blocked] is not blocked, did you have some issues sending mail to this address?

    --ilya.

  8. 8 Posted by ebekker on 31 Jan, 2017 02:54 PM

    ebekker's Avatar

    I'm running into this same issue -- it appears to be happening intermittently, as I ran into it with 2 of my last 3 builds a particular project, but one of the builds was OK.

    I've checked my outgoing firewall settings and attempted from 2 different locations that I know have previously worked before.

    Here is the latest build that is not working:
    https://ci.appveyor.com/project/ebekker/tug/build/0.6.0.59

    Here is the latest build that did work:
    https://ci.appveyor.com/project/ebekker/tug/build/0.6.0.58

  9. Support Staff 9 Posted by Ilya Finkelshte... on 01 Feb, 2017 02:21 AM

    Ilya Finkelshteyn's Avatar

    We recently increased our datacenter capacity and new recently added resources behave this way intermittently. We only localized that this is related to recently added hardware, but we still not fully root cause it. If somebody hit this, please report TCP port not working to this thread.

    Thank you for your patience.

    Ilya.

  10. 10 Posted by ebekker on 01 Feb, 2017 03:45 PM

    ebekker's Avatar

    Thanks for the update, will keep an eye on it

  11. 11 Posted by Michael Collins on 15 Mar, 2017 04:02 AM

    Michael Collins's Avatar

    I am hitting this issue tonight with 74.205.54.20:34272.

  12. 12 Posted by Erling on 16 Mar, 2017 09:37 AM

    Erling's Avatar

    74.205.54.20:34204

  13. Support Staff 13 Posted by Ilya Finkelshte... on 18 Mar, 2017 03:01 AM

    Ilya Finkelshteyn's Avatar
  14. 14 Posted by rami.abughazale... on 17 Jul, 2017 10:51 PM

    rami.abughazaleh's Avatar

    Hit this again today.
    74.205.54.20:34546

    https://ci.appveyor.com/project/dpiessens/specbind/build/1.7.3.287

    Thank you.

  15. Support Staff 15 Posted by Feodor Fitsner on 17 Jul, 2017 11:33 PM

    Feodor Fitsner's Avatar

    Will take a look - thanks for reporting that.

  16. 16 Posted by rami.abughazale... on 18 Jul, 2017 01:47 AM

    rami.abughazaleh's Avatar

Reply to this discussion

Internal reply

Formatting help / Preview (switch to plain text) No formatting (switch to Markdown)

Attaching KB article:

»

Attached Files

You can attach files up to 10MB

If you don't have an account yet, we need to confirm you're human and not a machine trying to post spam.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac